Hälsosam är inte lika med svart eller vitt.

Jag läste Camillas inlägg föra veckan där hon skriver om hur många kopplar ihop att vara hälsosam med att vara extrem. Läs det. SÅ bra!

När jag läste det kände jag bara vilket viktigt inlägg! Att tänka på sin hälsa och att vara hälsosam handlar om att ta hand om sig själv. Det handlar om att prioritera sitt välmående och vara snäll med sin kropp. Det är inte lika med att vara på gymmet, äta kyckling och utesluta allt socker varje dag. Jag själv försöker vara hälsosam för att jag och min kropp mår bra av det, men jag tränar inte varje dag och äter inte en extrem kost. Jag får inte ihop hur ett hälsosamt beteende kopplas ihop med att vara extrem eller med fitnessvärlden? Det behöver inte vara svart eller vitt.

Jag tränar regelbundet för att jag mår bra av det och tycker det är roligt. Jag äter bra mat för att min kropp mår bra av det och jag tycker det är gott. Jag äter godis, kakor och dricker vin ibland för att jag tycker det är gott och finner njutning i det. Jag är på god väg att hitta min balans mellan vad jag behöver och mår bra av. Jag är inte extrem. Jag är medveten och försöker ta hand om mig själv.

Det är fakta att vi behöver röra på oss regelbundet och det är fakta att vi måste dra ner på sockret för att det är farligt. Det är hälsosamt att försöka tänka på det och leva därefter. Det är inte extremt.

Hälsosam är att ta hand om sig självJag tror det handlar om balans. Jag kommer återkomma till det mycket. Min syn är att det handlar om att hitta balans i livet och i vardagen. Då tror jag att vi mår som bäst. Hur den ser ut är olika för oss alla, du själv vet bäst hur din ser ut.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras