Jag lyssnar på Food Pharmacys podd. I ett av deras senaste avsnitt (och i ett blogginlägg) pratar de om att Chile har börjat märka onyttig mat med stora svarta etiketter. Hur bra är inte det? Mycket av de ”normala livsmedel” som vi äter är onyttigare än vad vi tror. Varför inte göra som Chili och märka ut dem? Så som vi har Nyckelhålsmärkning, fast de sätter varningsetiketter på onyttig mat – livsmedel som överstiger en viss mängd socker, salt, mättat fett och kalorier. För att upplysa konsumenter.
Chile har extrem fetma i landet, syftet med dessa varningsetiketter är att minska fetman. Food Pharmacy skriver att fetman här i Sverige kostar uppskattningsvis 70 miljarder kronor per år. En undersökning från Folkhälsomyndigheten bekräftar att fetman ökat till rekordnivåer.
Vad tror du om varningsetiketter? Är det något som hade varit effektivt?

Tycker det låter som en bra idé, så svårt att vara observant, man har inte tiden at stå och läsa, skulle underlätta så samt man skulle tänka till innan man tar varan, även höjd skatt på godis läsk o chip, lägre skatt på frukt o grönt!!!
Ja det skulle verkligen underlätta för många! Och JA till hjöd skatt på godis och sänkt på frukt, när kommer det?!