Vemdalen – Varggransstugan och Varggranstoppen

Min sista semestervecka spenderade jag i Vemdalen men ett gäng kompisar. Väldigt bra idé att antas frisk fjälluft. Jag är väldigt orutinerad men fick mersmak. Nästa steg är att köpa bra skor och vandringsbyxor – jag är redo för att vandra mycket mer. Helt fantastiskt!

Vi hade tur som fick låna en stuga. Vi gjorde dagsturer vilket var perfekt då några av oss inte är så vana och har bästa utrustningen. Första dagen gick vi vandringsleden Vemdalsskalet – Varggranstjärn och upp till Varggranstoppen. Vi följde vandringsskyltar och de orange markeringarna. Det blev 6 km totalt. Det är rätt brant upp till Varggransstugan, sedan blir det lite planare. Det går även att ta bilen till stugan om man så vill.

Vemdalen - Varggranstoppen

Vemdalen - Varggransstugan och VarggranstoppenBredvid Varggransstugan som ni ser till vänster i bild ligger Varggranstjärn.

Vemdalen - Varggranstoppen Vi stannade och åt lunch. Jag åt varmrökt lax och de andra hamburgare – alla var supernöjda.

Vemdalen - Varggranstoppen

Vemdalen - VarggranstoppenVi gick upp till toppen efter att vi ätit lunch, och gick sedan samma väg tillbaka.

Vemdalen - Varggranstoppen  Vemdalen - Varggranstjärn

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras