Libapizza

Jag har sett libapizza överallt på sociala medier den senaste tiden. Igår gjorde jag och en kompis det till middag. Från och med nu kommer jag alltid göra på libabröd när jag göra pizza hemma. Jag tycker det var mycket godare än köpt pizzadeg. Det bästa är att det är löjligt enkelt och tar bara 10 minuter att göra.

Libapizza

Du köper libabröd. Bre över förslagsvis pizzasås/tomatsås, tomatpuré eller chilisås. Ricotta/creme fraiche för en pizza bianco. Toppa med vad du vill. Vi hade pizzasås från Mutti och riven mozzarella. In i ugnen på 200 grader, ca 5 minuter tills osten har smällt. Sedan toppade vi med prosciutto, ruccola och lite aioli. Fantastiskt gott!

Bröden är ganska tunna så de går snabbt i ugnen. Den känns inte heller lika tung som pizza kan kännas. Libabröd är ett libanesiskt, mjukt tunnbröd som går att använda till så mycket – pizza, wrap, tunnbrödrulle, paj eller crisp. Jag kommer definitivt prova fler olika recept med libabröd som bas.

Libapizza

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras