Benövningar – benböj med olika redskap

Jag tänkte dela med mig av några benövningar från mitt gympass idag. Jag använder mig oftast av mini bands. Här är ett inlägg med övningar där jag använder mini bands.

Idag fick jag feeling och använde mig av andra redskap. Det blev ett väldigt roligt pass och jag var så nöjd efteråt. Jag kände mig stark idag. Så jäkla härlig känsla. Jag värmde upp med good mornings och marklyft. Därefter blev det 5 benövningar där benböj med olika redskap var i fokus:

Kettlebell swing 10×3
”Doppa tårna” på BOSU boll, varannan fot i så högt tempo som möjligt. 40sekx3
Benböj med kettlebell i händerna (framför bröstet) 12×3
Boxjump (hoppa upp på box och gå ner i en djup benböj) 20×5
Djup benböj med viktboll och kast. Bollen i brösthöjd, kasta så högt du kan mot väggen på vägen upp 10×3

Jag fick så mycket energi av passet. Mest för att det var andra övningar än vad jag brukar göra, och att jag fick upp pulsen mer än vanligt. Nästa benpass får bli något liknande. Det finns så mycket redskap och ytor på Umeå Performance Center där jag gymmar. Mitt mål är att bli bättre på att använda mig av andra redskap för att göra träningen roligare.

 Variation är bra för motivationen.

Benövningar Umeå Performance Center

Benövningar Umeå Performance Center

Benövningar Umeå Performance Center

Benövningar Umeå Performance CenterDen här är jobbig, haha.

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras