Mini bands vid benträning

Mini bands är mitt favoritredskap när jag kör ett benpass på gymmet. Det är effektivare och jag har mycket lättare att få kontakt med musklerna. Och det bränner rejält mycket mer i sätet;) Ännu skönare känsla efteråt!

Fördelar med mini bands

Lättare att få kontakt med musklerna
Hjälper till att pressa ut knäna
Effektivare och jobbigare
Enkla att ta med
Billiga

Det finns många övningar där mini bands går att använda. Nedan är några exempel på vanliga övningar där jag ofta använder det.

Mini bands - benböjBenböj är ett exempel där de hjälper till att stabilisera så att knäna inte viker sig inåt, vilket är ganska lätt att de gör. Med mini bands måste du hjälpa till att pressa ut knäna.

Mini bands - höftlyftHöftlyft

Mini bands - benpressBenpress

Mini bands - musslanMusslan

Mini bands - gång i sidledGång i sidled. Denna brukar jag avsluta med. Böj på benen och gå åt sidan. Det bränner något så enormt på utsidan av sätet.

Mini bandsDet finns massvis med andra övningar också men dessa brukar jag använda bandet till. Det känns alltid rejält mycket efteråt haha.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras