Balansplatta – tips på övningar

Förra veckan tipsade jag om push up bars som träningsredskap. Här kommer ännu ett tips – balansplatta. Ett träningsredskap som jag tycker går att använda till många olika övningar. Fördelarna är att den är skonsam för fotleder, tränar balans och core. Nedan listar jag några övningar du kan göra med en balansplatta. Min är från Reko Life, det jag gillar med den är grepptejpen som gör att foten står bra på plattan. Dem säljer mycket olika redskap som passar vid hemmaträning till ett bra pris. Jag har svårt att motivera mig till hemmaträning, så för mig underlättar det att ha lite olika redskap.

Tips på övningar med balansplatta

Stå statiskt med en fot. Svårare: gör rörelser med andra foten framför. T:ex. bokstäver, cirklar eller högt knä.
Stå statiskt med båda fötterna. Svårare: luta plattan åt sidorna och försök håll balansen.
Utfall – med främre foten på plattan. Alt. i sidled.
Statisk eller dynamisk core – rörelser med fötterna, sit ups, russian twist
Benböj
Enbens-benböj
Pistol squat
Plankan – statiskt eller rörelser med händerna/underarmarna på plattan.
Armhävningar
Mountain climbers

Balansplatta Reko Life

Balansplatta Reko LifeAndra sätt att använda balansplattan på är att stå på den när du jobbar, borstar tänderna eller kollar på tv. Det är enkla sätt att träna upp balans och fotleder.

Läs även: Tips på benövningar med mini bands (Reko Life har även mini bands)

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras