Rensa ut stressen

Några gånger per år får jag feeling och vill rensa ut allt i hela lägenheten. Okej, inte allt. Men mycket. Jag vill rensa ut stressen. För mycket saker är för mig en stress. Allt ifrån att ha för mycket dekoration som ljus och krukor till att ha oordning i alla skåp och ha för mycket kläder som inte används.

Jag kom in på ett Instagramkonto (ett_enklare_liv) som hade en rensarutmaning där hon varje dag i augusti la ut ett inlägg med 3 saker man ska rensa ut. Som ett sätt att rensa ut stressen. Jag tyckte det var en väldigt bra grej. För mig, och säkert många andra, är för mycket prylar och oordning en stress.

Jag gjorde en rensning för någon vecka sedan och det känns så bra. Det är så tillfredsställande att öppna köksluckorna eller badrumsskåpen och faktiskt se allt som finns där direkt. Känslan att rensa ut och se skillnad är svårslagen. Det ger en känsla av lugn.rensa ut stressen

4 rensa-ut-stressen-tips

  • Ordning i skåp så att jag kan se vad som finns. Ett klockrent köp jag gjorde var snurrbrickor från Clas Ohlsson. Jag har en i kylskåpet med burkar och en i badrumsskåpet med produkter. Så enkelt att bara snurra brickan och ta det man behöver. Risken är mindre att något glöms bort och blir gammalt. Förvaringslådor är också ett sätt att skapa ordning. Tips är att spara skokartonger och använda som förvaringslådor. Skriv på maskeringstejp vad det är i.
  • Ordning i kylskåp och skafferi. Det är så lätt att inte ha koll på vad man har hemma, och rätt som det är har mycket gått ut i datum. Skafferirensa genom att laga måltider på det som finns, och framförallt på det som är nära på att gå ut i datum. Jag fyller glasburkar med ris, pasta, havregryn, mjöl osv för det inte ska bli lika smutsigt i skafferiet och för att det är smidigare vid användning. 
  • Inte för mycket ljus och dekoration på bord och i fönster. Jag vill såklart ha en mysig och personlig känsla hemma men samtidigt hålla det enkelt.
  • Om jag inte har använt ett klädesplagg på ett år ser jag ingen anledning att behålla. Jackor och skor kan jag behålla längre men det mesta kan jag göra mig av med. Hur fint ett plagg än är så finns det någon anledning till att det inte används, och då gör plagget bättre nytta hos någon annan. Jag vet inte om du känner igen dig men när jag väljer kläder så slutar det ganska ofta med ett fåtal favoriter som jag varierar mellan. Det säger en del om att iallafall jag inte behöver 10 olika jeans och 10 olika stickade tröjor.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.