Det är inte alltid enkelt att planera och förbereda måltider. Ofta har man en god tanke med matlådor eller att ha något enkelt att laga när tiden inte räcker till. Då vill jag ge ett tips att göra en matig salladsbas på bulgur eller couscous. Nedan ser du olika förslag. Det här är standard i mitt kylskåp nu när jag är mammaledig. Jag tycker även det är väldigt trevligt att bjuda på, och då satsa på tillbehören.
Matig salladsbas
Bulgur eller couscous
Grönsaksbuljong
Turkisk yoghurt, creme fraiche eller annan sås
Valfria grönsaker
Ev. vitlök och salladskrydda
Servera med valfri proteinkälla
Koka bulgur eller couscous i grönsaksbuljong och låt svalna. Blanda ner turkisk yoghurt eller creme fraiche. Tillsätt valfria grönsaker. Krydda ev. med salladskrydda och finhackad vitlök.
Den perfekta basen att ha i kylskåpet. Komplettera med kyckling, chevré, stekt ägg, halloumi, korv, lax eller annan proteinkälla. Jag vill säga att det mesta är gott till. Turkisk yoghurt eller creme fraiche gör mycket för att få den krämig och god. Om du väljer att utesluta det så servera med någon god sås. Det får inte bli en torr måltid!
Här har jag bland annat färsk broccoli, stekt grönkål och chevré i. Som tillbehör picklad rödlök, rostade kikärtor och en vitlökssås på turkisk yoghurt, vitlök salt och peppar. Honung är också gott att ha i såsen.
Halloumi är SÅ gott till. Här har jag blandat med sojabönor, mango, rödlök och citronsaft.
Här har jag blandat couscous och turkisk yoghurt, så gott och krämigt.
Pärlcouscous är supergott och ser väldigt trevligt ut.