Push up bars – tips på övningar

Hittar du enkelt motivation till hemmaträning?
För mig är gymträning en naturlig del, men ibland är det skönt att kunna göra lite övningar hemma. Ett träningsredskap som är rätt nytt för mig, men som jag är glad att ha hemma, är push up bars. Armhävningar är en av många övningar du kan använda dessa till. En fördel är att de är skonsamma för handlederna. Dem får ta stryk i vissa övningar och då kan push up bars underlätta. Handtagen är väldigt sköna och ger ett stabilt grepp. Mina är från Reko Life, dem säljer mycket olika redskap som passar vid hemmaträning till ett bra pris.

Armhävningar är en väldigt bra övning som involverar många muskler samtidigt – med push up bars kan du komma ännu djupare. Armhävningar är en övning du med fördel kan göra varje dag. Men det finns många fler övningar att göra, nedan kommer några tips.

Push up bars från Reko Life

Push up bars från Reko Life

 Tips på övningar med push up bars

Armhävningar – smala, breda, djupa, med händerna i olika höjd, förflytta handtagen framåt, bakåt och i sidled.
One bar push up
Plankan
Dips
Mountain climbers
Träna handstående

Det är bara fantasin som sätter gränser – har du tips på andra övningar?

Reko Life har massvis med olika träningsredskap som passar för hemmaträning – gå in och titta på deras utbud och hitta dina favoriter. Det jag saknar hemma är en halv pilatesboll, den hade kommit väl till användning hemma hos mig.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras