Yoghurtpannkakor

Har du gjort yoghurtpannkakor någon gång? Inte? Det hade inte jag heller innan idag. Jag kände för att göra nyttigare pannkakor och läste att man kan byta ut mjölken mot yoghurt för att få dem syrligare, fluffigare och mer mättande. Jag var tvungen att prova och det blev så gott!!YoghurtpannkakorKlassiska tunnpannkakor är svårslagna men jag gillar även hälsosammare varianter som bananpannkakor och havrepannkakor. Det känns lite bättre för magen och då kan man äta pannkakor lite oftare. Dessa yoghurtpannkakor är en ny favorit.

Yoghurtpannkakor 1 person

1 dl havregryn
1 ägg
1.5 dl naturell yoghurt
1 tsk bakpulver

Stek fyra mindre pannkakor på medelhög värme. Servera med bär, banan, eller vad du föredrar att ha till. Om du gillar kokos är nog det gott att blanda i smeten. Du kan även smaksätta med t.ex. kanel, vaniljpulver eller saffran.Yoghurtpannkakor

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras