Indisk linsgryta

linsgrytaI veckan tänkte jag rensa skafferiet och laga mat av det jag har hemma = billig vecka. Det passar bra då min kille är borta på jobb i veckan. Mest vegetariskt blir det då jag har mycket linser och bönor i skafferiet. Först ut blev en indisk linsgryta med inspiration från Icas recept på Indisk daal, rätt lik min linsgryta jag brukar göra.

Indisk linsgryta

2 morötter
3 vitlöksklyftor
Riven ingefära
Spiskummin
Koriander
Kanel
3 dl linser
1 burk kokosmjölk
Ca 1 dl sweet chilisås
1 grönsaksbuljong
Vatten
Salt

Finhacka vitlök och riv morötterna. Fräs vitlöken, tillsätt kryddorna och rör om. I med kokosmjölk, chilisås, buljongtärning och linser. Koka tills linserna är mjuka och klara. Smaka av med salt. Servera med valfritt tillbehör, exempelvis ris eller bulgur. För mig blev det 4-5 matlådor.

indisk linsgryta

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras