Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna med sötpotatis
Idag är det tisdag och dag två i min äta-ur-skafferiet-vecka. Igår gjorde jag en indisk linsgryta och idag pyttipanna med sötpotatis. Det var på extrapris förra veckan så jag passade på att köpa hem. Inspiration fick jag från Siri Barje. Det här med att äta ur skafferiet är en bra grej för att få in mer vegetariskt.

Pyttipanna med sötpotatis

1 halv sötpotatis
1/2 burk kikärtor
1 färdigkokt rödbeta
1 msk soja
2 ägg
Fryst persilja

Hacka sötpotatis i små tärningar och stek tills de fått färg (ha tålamod). I med kikärtor och soja. Låt steka någon minut till samtidigt som du steker äggen. Hacka den färdigkokta rödbetan och toppa det hela med persilja. Så trevlig och enkel middag!

Nu när jag har en burk kikärtor öppnad får jag göra något av den imorgon. Jag funderar på att antingen krydda dem och rosta i ugnen eller göra hummus.

Här är en annan variant av pyttipanna där jag slängde ner lite allt möjligt jag hade. En perfekt måltid när man vill rensa kyl och skafferi.

Pyttipanna med sötpotatis

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras