Hyvlad sötpotatis och smörstekt torsk

Hyvlad sötpotatis med smörstekt torskJag vill tipsa om hyvlad sötpotatis – krispiga och goda sötpotatischips. Till det åt jag smörstekt torsk. Jag är ganska kräsen när det gäller torsk men är den smörstekt går det ofta hem.

Hyvlad sötpotatis och smörstekt torsk

Sötpotatis
Olivolja
Salt
Torsk
Citronpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sötpotatisen. Hyvla med en osthyvel och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. In i ugnen tills de börjar få färg, ca 20 minuter för mig. Låt svalna lite för ännu krispigare. Tina torsken och stek i mycket smör. Krydda med salt och citronpeppar. Jag gjorde en guacamole (avokado, lite creme fraiche, vitlök, salt, peppar, chili) till det.

Hyvlad sötpotatis med smörstekt torsk

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras