Rostade kikärtor i ugn

Rostade kikärtor i ugnDag tre i min äta-ur-skafferiet-vecka. I måndags gjorde jag en indisk linsgryta och igår en pyttipanna med sötpotatis. Idag blev det rester av linsgrytan till middag men jag provade även rostade kikärtor i ugn.

Rostade kikärtor i ugn

Skölj kikärtor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Finhacka vitlök och fördela ut över kikärtorna. Ringla över olivolja och krydda med salt och paprikapulver. Rör om innan du rostar på 200 grader i mitten av ugnen ca. 40 minuter. Det är olika från ugn till ugn, jag hade till och med kunnat rosta längre för att få de ännu knaprigare.

Jag vill ha de helt knapriga rakt igenom, och mycket salt, vitlök och kryddor. Men jag hade velat krydda med något annat också. Tips på vad man kan krydda rostade kikärtor med? Och hur äter du helst dem? Som tillbehör och vad har du till?

Rostade kikärtor i ugn

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras