Fried rice – bra mat för kylskåpsrensning

fried rice med korvJag älskar ris. Och jag älskar maträtter där man kan slänga i allt man hittar i kylen. Fried rice med korv fick det bli och det är verkligen så enkelt. Hittar du några grönsaker hemma du vill bli av med – i med dem.

Fried rice med korv

1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g valfri korv – jag valde en kabanoss med hög kötthalt
4 port kokt ris
1 msk soja
1 msk sesamolja

Koka ris. Hacka och fräs gul lök, vitlök och morötter (tunna skivor). Stek några minuter innan du lägger i korven. Tillsätt det kokta riset och stek allt tillsammans. Avsluta med soja och sesamolja (kan uteslutas). Rör ihop till en härlig ”gryta”. Passar superbra i matlådan dagen efter. En maträtt där du kan slänga i det mesta – champinjoner, paprika, broccoli eller byt ut korv mot t.ex. räkor.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras