Tankar om en stressfri december

Det är den sista november och första adventshelgen är förbi. Hur känner du inför att gå in i december och julmånaden? I några år har julen inte varit så speciell för mig, likaså i år. Det blir annat när barn är med i bilden. MEN, jag har bestämt mig för att mysa mig igenom hela december och försöka komma in i någon julstämning.

Det som är skönt med att inte lägga all tid och energi på julen i flera veckor är att jag har noll stress. Ingen stress att köpa nytt pynt som är inne just i år, köpa julklappar till hela släkten, baka sju olika julkakor och göra allt på julbordet själv.

Det enda jag vill är att göra december så mysig den bara går. Lyssna på julmusik vid valda tillfällen (är inget fan av julmusik), baka julgodis med vänner och familj, äta tunnbröd med gravad lax (älskar det), ta fram en adventsljusstake och göra utflykter utomhus. Jag ska bara göra mysiga saker som får mig lugn och att vara här och nu.

Min första adventshelg blev perfekt. En lördag utomhus med familjen, första julfikat och grillad korv till lunch. Och en söndag med pyssel och adventsfika med vänner.

Jag och några kompisar gjorde egna julstjärnor innan vi gick loss på fikat nedan. Vi hade beige och grått papper men gjorde såhär.

Hur trevligt fika? Rekommenderar verkligen att göra cake pops och snickerskakor.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras