Stekt svartkål med äggröra

stekt svartkålStekt svartkål är någonting jag sällan gör men har insett är väldigt gott. Oftare köper jag grönkål men för variationens skull ska jag köpa mer svartkål. Svartkål är också väldigt näringsrikt – full av bl.a. vitaminer, antioxidanter, kalcium, magnesium, järn och fibrer.

Stekt svartkål

Svartkål
Vitlök
Parmesan
Citronjuice
Rostade pinjenötter

Skölj och hacka svartkålen. Finhacka vitlök. Stek kålen i smör och vitlök. Ringla över citronjuice och toppa med parmesan och rostade pinjenötter. Servera med äggröra och avokado (med örtsalt och chiliflakes) för en näringsrik frukost/lättare lunch. SÅ gott!

stekt svartkål

stekt svartkål

Två recept med grönkål som jag oftare använder:
Grönkålssmoothie
Grönkålspasta

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras