Torsk passar väldigt bra i gryta. Här är en enkel torskgryta som går snabbt att göra och är väldigt god. Den perfekta vardagsmiddagen!
Enkel torskgryta, ca 5 portioner
Torskrygg (eller torskfilé)
1 gul lök
2 morötter
1 frp finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
1-2 dl matlagningsgrädde
Oregano, timjan, salt och peppar
Tina torskryggen. Finhacka lök och skör morötterna i tunna slantar. Fräs tillsammans. I med krossade tomater (+ ev. lite vatten) och koka tills morötterna är mjuka. Skär den tinade torsken i kuber och tillsätt i grytan tillsammans med grädden. Låt puttra några minuter tills torsken är klar. Jag serverade med bulgur men det passar lika bra med ris, matvete eller liknande.
Tips för en liknande torskgryta men utan krossade tomater och med creme fraiche: krämig torskgryta.