Feber- 3 saker att tänka på

Jag har åkt på feber, huvudvärk och förkylning. På riktigt minns jag inte senast jag hade feber och var sängliggandes. Det måste vara hur många år sedan som helst, så jag ska verkligen inte klaga. Men det är fruktansvärt. Det jobbigaste är nästan att jag får så ont i kroppen, främst ryggen, av att ligga i sängen och soffan så länge. Och det känns som att huvudet ska sprängas när jag hostar. Vill röra på mig!! Försöker gå fram och tillbaka här hemma emellanåt för att få lite variation haha. Aptiten är inte heller på topp men en fruktsallad med vaniljkvarg fick det bli till kvällsfika igår. Frukt funkar allt som oftast.

3 saker du själv kan tänka på vid feber

Drick mycket vatten- för att undvika vätskebrist, kroppen förlorar mycket vätska när du svettas. Kaffe bör undvikas då det är vätskedrivande
Glöm inte bort att äta- du ska inte tvinga i dig mat om du inte har aptit, men det är ändå bra att få i dig något lätt. Det är trots allt energi vi behöver för att bli friska. Känn efter och lyssna på kroppen.
Ansträng dig inte fysiskt- men det är bra att försöka vara uppe och röra lite på sig så du behöver inte vara helt sängliggandes.

Fruktsallad med vaniljkvarg
Fruktsallad med banan, apelsin, kiwi, äpple och mango

Fruktsallad med vaniljkvarg

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras