Onsdagsfika med vänner och recept på fröknäcke

Något jag uppskattar enormt mycket är att styra ihop häng med vänner på vardagar. Det är så viktigt att inte bara planera helgerna utan ta vara på vardagarna som oftast bara rullar på som vanligt. Ikväll styrde jag och några vänner ihop kvällsfika, hur mysigt som helst. Alla tog med sig lite var. Kolla vilket drömfika! Massa färsk frukt, ost och kex, bröd, majskakor med smak av chiafrön och havssalt samt att jag bakade fröknäcke. Recept finns nedan!

För mig är det viktigt att ta vara på vardagarna för att hitta en balans i vardagen mellan måsten och nöjen! 

Recept på fröknäckeFröknäcke

3 dl frön (jag hade 1,5 dl solrosfrön och 1,5 dl linfrön)
1 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
2 msk olivolja
2,5 dl hett vatten
Ev. lite havssalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda i olivoljan och vattnet. Låt stå i 10 minuter så att det blir en mer fast smet som går att kavla ut på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.

Recept på fröknäcke

Recept på fröknäcke

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras