Filmjölksbröd

filmjölksbrödHär kommer recept på ett otroligt gott filmjölksbröd ni bara måste prova. Det gick åt väldigt snabbt här hemma. Jag tycker hemmagjorda bröd ofta är mycket godare, och det är så enkelt att göra när det inte behöver jäsa.

Filmjölksbröd

5 dl mjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 1/5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt fil och sirap. Rör ihop till en smet, häll i en brödform med bakplåtspapper. Grädde längst ner i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna lite. Njut av ett fantastiskt bröd med dina bästa pålägg.

Du kan också byta ut någon deciliter mjöl mot havregryn om du vill. Vill du tillsätta torkad frukt, nötter eller frön går det också utan problem. Sist jag gjorde hade vi bara ljus sirap hemma och det gick också bra, jag föredrar dock mörk då jag tycker det blir en lite godare smak.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras