Kall skagenpaj

En bättre lunch bestående av en kall skagenpaj. Min kille älskar den (jag också) och eftersom han fyller år idag blev den självklar till lunch. Ännu godare är den på sommaren. Är den inte solklar på midsommarbordet?

Kall skagenpaj

Kall skagenpaj

Pajskalet
 Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 150 g smör, ca 4 dl mjöl och 2 msk vatten. Tryck ut i en pajform. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Degen ska bli lite lätt gyllenbrun. Det finns en massa olika recept på pajskal som också går att använda, men detta använde jag.

Fyllning
5 dl creme fraiche
1 burk med räkor i lake
1 burk röd stenbitsrom
1 röd lök
Dill
Salladskrydda och peppar

Finhacka röd lök och dill. Grovhacka räkorna. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av så du är nöjd. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet. Jag garnerade med ägg och citron, men det blir nog ännu finare med lite mer färg. Dill och rom hade passat bra. Servera tillsammans med en god sallad.

Ät och njut!
Kall skagenpaj

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras