När du har mycket att göra och ingenting blir gjort

Ibland är det mycket att göra eller mycket i livet. Mycket i skolan, på jobbet, ärenden på hemmaplan. Vi är olika på att hantera dem situationerna. Vissa har sina knep, för andra är det svårare. Det är lätt att bli stressad vilket kan leda till att ingenting blir gjort. Just nu är det lite så för mig. Stressad listaöver deadlines och inlämningar. Men jag sitter bara och stirrar. Det låser sig.

För mig funkar det då att reda ut allt som ska göras. Jag skriver en lista på allt jag måste göra inom exempelvis en vecka. Skriv ner allt, i rätt ordning (helst med datum om det handlar om t.ex. deadlines). När jag är klar med en grej stryker jag den. Känslan när jag får stryka allt eftersom är lättnad. Ett lugn. En känsla av nöjdhet infinner sig i mig när jag ser att jag är klar mer fler och fler uppgifter (eller vad det nu kan vara).

Ge dig själv en klapp på axeln och tillåt dig själv att vara nöjd när du klarar av något!

mycket i livet
En kaffepaus i soffan och tänka på annat är allt man behöver ibland.

mycket i livet
Tips att sitta på golvet haha, så skönt!

En annan sak som är extremt viktig när du inte kommer framåt, och du blir stressad för att du måste – gör något annat en stund. Ta lite luft, lägg dig i soffan, en kaffepaus, kolla på mobilen eller vad som helst. Samla dig, och ta nya tag en stund senare. Även om du känner att ”jag hinner inte”, så tror jag ändå på det. Det blir en ännu mer stress att bara sitta och stirra och inte komma framåt. Förhoppningsvis får du lite inspiration och motivation efter att ha tänkt på något helt annat en stund. Ibland är det bara det som behövs.

Har du några tips för att inte bli stressad när det är mycket? Dela gärna med dig!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras