”Jag vill förändra kosten” – 5 tips

Att vilja förändra kosten är väldigt vanligt, men för många är det svårt. En förändring bör vara långsiktig, och just det är utmaningen – att få det till en hållbar och naturlig del i vardagen.

”Det är bara att bestämma sig” räcker inte, det krävs oftast mer än så. Det handlar mycket om att ha rätt tankesätt. Här kommer 5 tips att ha med sig, och 5 goda recept.

5 tips för att förändra kosten

Ha inte onyttigt hemma – rensa hemma på onyttigheter och köp inte hem mer. Det här är en viktig punkt för mig då jag inte kan motstå om jag vet att det finns. Många gånger blir vi sugna på det vi ser framför oss.

Planera – planera måltider och gör matlådor, fyll kyl, frys och skafferi med bra livsmedel. Ha alltid matlådor i frysen så att du enkelt kan ta fram.

Skippa förbud – förbud leder snarare till att det triggar igång. Lägg mer vikt på vad du ska lägga till i kosten och på det som gör gott.

Var inte för hård mot dig själv – du kommer inte kunna hitta en hållbar kost över en dag. Du måste unna dig, och ett snedsteg är inte ett misslyckande. Se framåt och ta små steg i taget.

Ditt varför – varför vill du förändra kosten? Kan du hitta din anledning och ditt syfte blir det enklare att motivera dig. Du ska inte göra en förändring för att du måste, utan för att du vill.

Varför vill du?

"jag vill förändra kosten" - 5 tipsPasta med champinjonsås

Lax, kokt potatis och romsås

Rotfrukter i ugn med tillbehör

Linssoppa med morötter och kokosmjölk

Banan och havrebröd

Banan och havrebröd

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.