Jag har ett supergott middagstips – linspasta med champinjonsås! En krämig pasta är ju så gott. Det känns lite bättre att äta linspasta, och jag tycker det smakar som vanlig.
Linspasta med champinjonsås, 4-5 portioner
4 portioner linspasta (eller annan valfri)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 champinjoner
2 paprikor
2,5dl matlagningsgrädde
1 msk soja
Salt, peppar
Finhacka lök och hacka champinjoner. Fräs lök, champinjoner och pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt grädde under omrörning. Låt koka samtidigt som du kokar upp pastan. Tillsätt soya, salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och rör om. Servera exempelvis med broccoli och ruccola.
Nästa gång ska jag fylla ut såsen med ännu mer olika grönsaker. Det går att slänga i livet vad som!
Vi fick middag båda två + tre matlådor!