Kyckling med champinjonsås

Kyckling med champinjonsåsDenna kyckling med champinjonsås är en enkel rätt som passar lika bra till vardags som till helgen. Du gräddar kycklingen i ugnen medan du gör såsen, inte mer komplicerat än så. Jag gillar när det är enkelt, och det är verkligen denna kycklingrätt.

Kyckling med champinjonsås

4 kycklingfileér
250 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk maizena
Salt, peppar

Salta och peppra kycklingen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader, ca 20 min. Stek champinjonerna helt klara. Finhacka vitlöken och stek någon minut med champinjonerna. I med creme fraiche och fond. Låt puttra ett par minuter innan du rör ner maizena och avslutar med att krydda. Vänd ner den färdiga kycklingen i såsen. Servera med exempelvis klyftpotatis eller ris.

Kyckling med champinjonsås

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras