Paj är perfekt som vardagsmat, denna broccoli- och skinkpaj blev väldigt god. Jag gjorde denna och tog med när jag skulle hänga med några vänner, så smidigt när man vill göra det enkelt och ha förberett maten. Jag tänker även göra denna och frysa in i portionsbitar så jag har några färdiga måltider när lillan har kommit.
Broccoli- och skinkpaj
Pajdeg
3-3 1/2 dl mjöl
125 g smör
1 msk vatten
Fyllning
250 g färsk broccoli (fryst funkar också)
100-150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk/grädde (jag tog 2 dl mjölk, 1 dl grädde)
2 dl riven ost
Salt, peppar
Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en springform. Förgrädda mitt i ugnen på 225 grader i va 10 minuter. Låt svalna. Sänk ugnen till 200 grader. Förkoka broccolin lätt, den behöver bara bli lite mjukare. Lägg ut den på pajdegen. Hacka skinkan och sprid ut över broccolin. Vispa ihop resten av ingredienserna till en äggstanning och häll över. Grädda i ca 20-40 minuter. Det varierar väldigt mycket beroende på ugn. Servera med en god sallad.
2 andra pajrecept:
Enkel tacopaj
Kall skagenpaj