En supergod frukost i form av ugnspannkaka med keso. Ett lite roligare sätt att äta sin keso på.
Ugnspannkaka med keso
250g keso
2 ägg
3 msk mjöl
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ingredienserna och häll ut i en bröd- eller ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills den fått en gyllene färg. Servera med hallon. Du kan även dubbla satsen och ha i samma brödform, men jag gillar att den är tunnare. Det är en smaksak.
Jag kan tänka mig att det även är gott att riva i morötter för att göra den ännu matigare.
Kesoplättar med liknande ingredienser men som du steker är också supergoda.
Detta skulle jag vilja testa, men har en fråga: när du skriver ”mixa ingredienserna” – menar du då ”blanda ihop” så att de små kesokulorna fortfarande är hela, eller ”mixa” med maskin så att det blir mer som en slät smet?
Jag mixade med stavmixer så att det blir en slätare smet 🙂
Kan man använda något annat än mjöl? Tex husk eller något? Hur mycket i så fall?
Det går bra att använda fiberhusk! Jag har själv inte provat men skulle tro 1 msk.