Jag har gjort kesobröd förut, men inte i limpform. Denna kesolimpa utan mjöl är lika god som de andra kesobröd jag gjort (länk till dem finns längst ner i inlägget). Det är nästan samma recept fast detta är en större sats och i limpform istället för bollar. De är så saftiga och goda. Superenkla att göra är de också, med bara ett fåtal ingredienser.
Kesolimpa utan mjöl
250 gram keso
3 ägg
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
En nypa salt
Ev. frön/nötter om man vill
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Häll i en limpform med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Den kan vara lite kletig även om den ser fast ut på utsidan, prova skära en bit för att se så du får den så kladdig/fast som du vill ha den. Ät och njut av detta enkla, supergoda och saftiga bröd.
Jag hade kunnat dubbla receptet och ha i samma form, mitt bröd blev ganska lågt. Min form var ca 10x25cm. Det räckte för mig, men vill man göra en större sats så är det inga problem. Tänk bara på att tiden i ugnen blir lite längre då.
hej ska man mixa havregrynen till mjöl, eller bara lägga i som det är? eller koka före?
Hej!
Du kan mixa om du vill men jag blandade bara allt. Det är en smaksak 🙂 du ska däremot inte koka det!