Kesobröd med solroskärnor

Kesobröd med solroskärnorJag är nog inte den enda som älskar bröd? Hemmagjorda slår faktiskt köpta tycker jag. De är både nyttigare och godare. Här är ett recept på ett kesobröd med solroskärnor. Som detta kesobröd fast jag har lagt till solroskärnor och minskat på havregrynen. Solroskärnorna ger lite tuggmotstånd.

Ett mjölfritt bröd med få ingredienser som är enkelt att göra, är nyttigt och smakar så gott. Hur bra?

Kesobröd med solroskärnor

Kesobröd med solroskärnor

1 ägg
1 dl keso
Ca 0,75 dl havregryn
3 msk solroskärnor (smaksak hur mycket)
Ev. chiafrön eller andra frön

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Klicka ut tre bröd på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Jag tar kanten på t.ex. en sked. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Svalna någon minut, men ät varma. Så goda och saftiga!

Kesobröd med solroskärnorDe kanske inte ser så saftiga ut men i mitten är de det! Håll bara koll och ta ut i tid. Här är ännu ett favoritbröd med keso, men som är formade till bollar.

Kesobröd med solroskärnor

Kesobröd med solroskärnorSå gott när osten smälter!

4 Comments
  1. Kan man göra dem utan ägg? Eller behövs ägget för att ”klistra ihop” ingredienserna? Låter supergott.

    1. Jag har själv inte provat utan ägg men det ska funka. Om du provar får du gärna skriva hur det blev!

Leave a Reply

Your email address will not be published.