Kesobröd

KesobrödEtt enkelt och snabbt kesobröd. Jag gillar bröd med få ingredienser och som man bara kan slänga ihop och skjutsa in i ugnen. Ibland blir man spontant sugen på bröd, då är det bra med snabba varianter som inte kräver alltför lång tid i ugnen. Jag tycker det är gott att använda keso i bröd, det blir en härlig krämighet.

3st kesobröd

125 g keso
2.5 dl havregryn
2 ägg
0.5 tsk bakpulver
En nypa salt
1-1,5 tsk frön (jag hade linfrön och chiafrön)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en kletig deg. Forma 3st bollar med händerna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Kesobröd

Kesobröd

Kesobröd

9 kommentarer
  1. Jag förstod inte hur mycket linfrön & chiafrön de skulle vara? Skulle det vara 7 tsk frön totalt?
    Tacksam för svar, är väldigt nyfiken på att baka kesobullarna ?
    Hälsningar Anna

    1. Oj det ska stå 1-1,5 tsk, har råkat skriva fel där så det blev otydligt.. Så ca 1-1,5 tsk valfria frön totalt, men det går även att utesluta fröna om man vill! Hoppas det blev tydligare nu och att du gillar dem, då får gärna skriva sen vad du tycker om dem när du provat 🙂

  2. Planerat att testa detta recept ända sen i somras… och nu stod en burk keso och tänkte bli gammal i kylskåpet ;-). Dubblade ditt recept. Verkligen toppengott! Tack för tips och recept!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras