Saftigt yoghurtbröd som är mitt favoritbröd sedan länge. Eller detta är egentligen receptet från början men idag provade jag med yoghurt istället och tog lika mycket havregryn som mjöl. Det smakade likadant. Extra gott när det fortfarande är varmt och smöret smälter. Jag tröttnar aldrig på detta bröd. Ett plus är att det är enkelt och inte behöver jäsa. Du måste prova!
Saftigt yoghurtbröd
3,5 dl vetemjöl
3,5 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
4,5 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt sedan sirap och yoghurt. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna lite men jag rekommenderar att äta när det fortfarande är varmt. Helt otroligt gott!
Du kan som sagt välja om du vill ha fil istället samt anpassa mängden mjöl och havregryn efter smak, men det bör bli 7 dl totalt.
Tillsätt frön, nötter eller torkad frukt för mer näring och tuggmotstånd om du gillar det. Du kan även ta ljus sirap men där tycker jag att smaken skiljer sig lite (och brödet blir ljusare) men det är fortfarande galet gott!