Grovt filmjölksbröd

Till brunch på min födelsedag gjorde vi ett grovt filmjölksbröd som vi gör lite nu och då. Jag vill att det ska vara enkelt och gå ganska snabbt så jag gillar att det inte behöver jäsa. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och in i ugnen.

Grovt filmjölksbröd

5 dl mjöl (jag hade vetemjöl och grovt rågmjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl frön (jag hade linfrön)
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Rör ihop till en kladdig smet. Häll i smeten i en limpform med bakplåtspapper. Strö ev. lite mjöl på ytan. Grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter. Låt brödet svalna lite.
Jag kan tänka mig att det även är gott med russin eller annan torkad frukt i om man gillar det. Som med det mesta går det att ta bort och lägga till efter smak.

Grovt filmjölksbröd

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras