Godaste bananbrödet utan mjöl, med kanel och kardemumma

Godaste bananbrödet utan mjöl med kanel och kardemummaJag ÄLSKAR detta bananbröd. Hittade receptet hos josshalsa.se men ändrade om lite i smakerna. Magiskt bröd som faktiskt är lika gott med pålägg som utan. Ett plus att det är utan mjöl. Det passar som kaka till kaffet eller som bröd till frukost, mellanmål eller kvällsfika. Ägg och örtsalt tycker jag är väldigt gott på. Ser ni hur perfekta äggen blev? Avokado är nog minst lika gott på, tänkte prova det imorgon. Med örtsalt såklart. Har ni inte provat örtsalt på ägg och avokado så gör det!!

Bananbröd utan mjöl med kanel och kardemumma

5dl havregryn (jag använder fiber eller glutenfria)
2 bananer
0.75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
0.5 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
0.5dl kokosolja
0.5 dl mjölk (jag hade kokosmjölk)
1 msk agavesirap (hade inte detta sist så går att utesluta)
1 msk vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn till mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt alla ingredienser och mixa till en smet. Häll smeten i en brödform. Grädda i mitten av ugnen i 35min. Stäng av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10min till. Låt svalna lite och ät det som det är eller med pålägg. Lika gott vilket som.

Bananbröd utan mjöl med kanel och kardemumma

Views All Time
Views All Time
95
Views Today
Views Today
2
7 kommentarer
    1. Hej Anneli!
      Har du en en mixer så funkar det också, men blir lite jobbigare. Om du har en stavmixer kan du prova att bara mixa havregryn och ev bananerna, och sedan bland/mosa ihop det med resten. Jag tänker att det även borde funka att bara blanda ihop allt utan att mixa? Det blir inte en lika finfördelad smet men jag tror det kan bli lika gott. Om du provar utan att mixa får du gärna säga hur det blev 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras