
Det skulle bli blåbärs- och banansscones men det blev nog mer blåbärskakor. Inte blev det scones iallafall. Smeten blev rinnig (mer havregryn nästa gång?) men jag tänkte att det nog blir gott iallafall. Och det blev det!
2 st blåbärskakor
1 banan
1 ägg
1,5 tsk havregryn (mixa till mjöl)
1 tsk kardemumma
1 dl blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa (eller mixa) bananen. Mixa havregryn till mjöl. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Klicka (snarare häll) ut 2 st kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 25 minuter. Blåbären gjorde nog också att dem blev rinniga och även förlängde gräddtiden så håll lite koll. Jag åt dem som dem var och med en klick chokladkräm/hemmagjord nutella på. Recept härifrån. Det ska vara nutella men jag tyckte mer det smakade chokladkräm, kanske för att jag tog sötströ istället för kokossocker? Men gott var det och passade perfekt på dessa blåbärskakor. En bättre söndagsfrukost helt enkelt!

Grön smoothie (ungefärliga mått)
1/2 banan
2 nävar fryst spenat
1 näve grönkål
1 kiwi
Riven ingefära
Lite riven gurkmeja
1.5 dl mandelmjölk

Här är en liknande variant jag gjorde tidigare i veckan.

Ett liv i balans
Knwoeldge wants to be free, just like these articles!