Varva ner och hitta lugnet en stund

Jag, och säkert många med mig, har svårt att stänga av och släppa alla tankar. Det är så viktigt att hitta sina verktyg för att kunna varva ner och hitta ett lugn. En paus i pluggandet eller när som helst i vardagen. Det är lätt att låta dagarna gå på i samma tempo och inte känna efter vad man behöver. Det är viktigt att kunna stanna upp och vara närvarande. Jag tror att det är extremt viktigt för att skapa en hållbar vardag. En balans mellan vardagens måsten och att ta sig tid till att bara vara.

Att läsa en bok är ett bra sätt för att hitta ett lugn
En bra bok är för mig ett sätt att varva ner. Har man svårt att koncentrera sig eller att stänga av allt annat är det bra träning att läsa en bok. Det kräver full uppmärksamhet vilket gör att du måste fokusera på bara en sak.

Att läsa en bok är ett bra sätt för att komma ner i varvDen här årstiden är det så härligt att sitta på balkongen i vårsolen och läsa.

Mindfulnessbok
Min mindfulnessbok gör också att jag kan koppla bort annat och bara fokusera på att måla. Jag lyssnar gärna på en pod samtidigt. En bra podcast är också ett tips, lägg dig i soffan och lyssna på ett bra avsnitt.

En promenad är ett sätt att varva nerEn promenad är skönt för att rensa tankarna och komma ner i varv. Ibland föredrar jag musik eller en pod i lurarna, och ibland är det skönare att ha det helt tyst.

Vad får dig att varva ner och hitta ett lugn?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras