Jag gjorde hemmagjord pizza med några kompisar i lördags, alltså wow vad goda dem blev!:))
Vi gjorde två glutenfria bottnar och två med vanligt vetemjöl. Pizzasåsen köpte vi färdig. Rödbetor och chévre blev toppingen på ena pizzan, salami och ricotta på den andra.
Pizza 1: Bre på pizzasås. Skiva mozzarella och fördela ut på pizza. Lägg på salami och basilika. Grädda i ugnen ca 5-10 minuter. Pensla lite olivolja på kanterna. Lägg på ruccola och klicka på ricotta. Ricottans söta smak passar bra till sältan i salamin!
Pizza 2: Bre på pizzasås. Skiva kokta rödbetor och mozzarella, hacka chévreost och valnötter. Fördela ut på pizzan. Grädda i ugnen ca 5-10 minuter. Pensla lite olivolja på kanterna. Lägg på ruccola och ringla över honung.
DRÖMPIZZA!
En snabbvariant på pizza är ju faktiskt att göra på tortillabröd, men jag föredrar en riktig pizzabotten!