Mikrokladdkaka utan ägg, mjölk och gluten

mikrokladdkaka utan ägg, mjölk och glutenMikrokladdkaka eller muggkladdkaka är väldigt tacksamt när man får ett sötsug och vill ha någonting på en gång. Här är en variant fri från ägg, mjölk och gluten. Så god!

 Mikrokladdkaka utan ägg, mjölk och gluten

2 msk olja
2 msk vatten
2 msk glutenfritt mjöl
2 msk kakao
1 msk sötströ
1 msk kokossocker
1 krm vaniljpulver
En nypa salt

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten. Rör ihop till en kladdig smet. Det är väldigt svårt att säga hur länge den ska vara i mikron för det varierar. Jag tycker att jag ser andra som har inne 1-2 minuter, då blir den kruttorr för mig. Jag hade min inne 25 sekunder på högsta effekt, då blev den perfekt. Jag kollade var 5:e sekund för jag är så rädd att den ska bli torr haha. Kanterna blev fastare men väldigt kladdig i mitten. Precis som jag vill ha det. Mycket hellre rinnig än torr! Jag åt med hallon men saknade, glass, grädde, vaniljkvarg eller liknande så jag rekommenderar det till. Men väldigt god var den!mikrokladdkaka utan ägg, mjölk och gluten
Jag kan passa på och tipsa om kuddfodralen i sammet ni ser i bakgrunden, 50kr/st på Rusta. Så fina höstfärger! Jag har lite för små kuddar bara haha så måste fixa det..

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras