Tankar om att hitta balans

Tankar om att hitta balans. Det är inte lätt. Vardagen är inte alltid lätt att få ihop. Framför allt inte att få ihop den på bästa möjliga sätt. Men det är bara du som vet vad du behöver. Ibland är det bara lite redskap som behövs på vägen för att komma fram till det. Du måste ställa dig frågan vad som menas med balans. Vad är det för dig? Vad innebär det för dig? Vad vill du att det ska vara? Är det att prioritera alla delar i livshjulet? Är det att fokusera på vissa delar och utesluta andra?

Jag tror det är lätt att tänka att man måste prioriteras allt som gör att man mår bra. Att man på något sätt ska få in allt för att skapa en balans. Du ska inte behöva tvinga in allt som är bra. Det kan bli en stress i sig. Det finns inte utrymme för allt.

Balans = välbefinnande, välmående, inre lugn och glädje. Ungefär så tänker jag. Det kan vara att försöka få in alla delar jag behöver i vardagen. Det kan också vara att utesluta något jag egentligen mår bra av, men som jag inte vill eller kan prioritera just nu av någon anledning.

Du kanske har mycket på jobbet och hemma att du under en period inte har tid och ork att försöka få in ett socialt liv också. Det är helt okej. Eller har du inte orken att fixa och plocka undan hemma för att du vill prioritera att träna efter jobbet. Det är helt okej.

Det handlar om att hitta ett liv i balans – ditt liv i balans.

tankar om att hitta balans

Tankar om förändring
Tankar om att vara tacksam

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras