Plåtmat – rotfrukter i ugn

Plåtmat är en perfekt vardagsmiddag. Går att variera mycket, bara fantasin som sätter gränser!

Ibland har man ingen fantasi på mat, då är plåtmat ett superalternativ. Vi ville göra något vi inte brukar göra. Det blev till slut en mix som blev hur god som helst. Det är tacksamt att göra mat på plåt. Tips att göra ett liknande recept om du inte har någon inspiration – släng ihop lite allt möjligt!

img_5395 - Plåtmat - rotfrukter i ugn

Plåtmat – rotfrukter i ugn

Potatis
Morötter
Rödbetor
Röd lök
Olja och salt
Valfri korv
Halloumi

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka potatis, morötter, rödbetor och rödlök. Fördela ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. In i ugnen tills de har fått en krispig yta. Stek korv och halloumi. Alt. lägg korven direkt på plåten med rotfrukterna. Toppa med grön sallad. Vi gjorde en sås på turkisk yoghurt, honung, saft och skal från en lime och salt. Sååå god vardagsmiddag!

Vilka rotfrukter man vill ha går att variera, knappt så det går att misslyckas. Korven kan bytas ut mot kyckling eller fläskfilé. Det är bara fantasin som sätter gränser!

img_5396 - Plåtmat - rotfrukter i ugn

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.