Sluta utesluta – börja lägga till istället

Det här med att undvika livsmedel. Kan vi inte vända på det istället? Sluta utesluta och börja lägga till det som är bra istället.

Jag får känslan att vi blir mer medvetna om vad vi äter, och det är bra. Samtidigt tror jag  många är rädda för en hel del livsmedel och utesluter mycket i tron om att vara hälsosam. Problemet är att det finns mycket okunskap vilket gör att många är rädda för mat som egentligen är näringsrik.

Att lägga mest fokus på att ta bort livsmedel tror jag är fel väg, det blir en negativ syn på mat. Hur låter det att istället fokusera på att lägga till näringsrika livsmedel som är bra för kroppen? Det leder till en positivare syn på mat och det är mycket enklare, och framför allt roligare. 

Sluta uteslutaKöttfärssås eller andra grytor är perfekta rätter att slänga i olika grönsaker.

Jag är medveten och tänker till viss del på vad jag äter. Mitt fokus är att varje dag äta massa nyttigheter som jag vet att min kropp vill ha. För mig är det inte hela världen om jag också fikar eller äter godis lite nu och då. Det viktigaste är att jag vet hur bra jag mår av att äta mycket och näringsrikt. Det ger mig energi till att träna, jobba och vara frisk.

Men vi är olika och för en del funkar det alldeles utmärkt att utesluta vissa livsmedel – då är ju det jättebra. Som med det mesta måste vi hitta vårt eget sätt och vad som passar en själv. Det som passar mig kanske inte alls passar dig eller någon annan.

Sluta uteslutaBaka eget bröd och lägg i nötter, frön och gryn för ännu mer näring. Ät med avokado för nyttiga fetter och frukt för vitaminer och mineraler.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras