Halloumistroganoff

Jag har länge tänkt göra halloumistroganoff men det har inte blivit av först nu. Tur att det var lika gott som jag tänkte. Jag har samma recept som till vanlig stroganoff, jag byter bara ut korv mot halloumi.

Halloumistroganoff

400-600 g halloumi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1/2 dl tomatpuré
Salt, peppar
Ev. persilja

Hacka halloumi i lagom tjocka strimlor (eller kuber om du föredrar), stek tills de fått färg. Finhacka lök och vitlök och stek med halloumin. I med tomatpuré och rör om innan du tillsätter grädden. Låt puttra ca 5 minuter. Avsluta med salt, peppar och persilja. Servera med förslagsvis ris, alternativt bulgur eller mathavre/matvete.

Halloumistroganoff

2 andra recept med halloumi:
Halloumi, bulgur och mangosallad
Halloumitacos

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras