Lax och romsås är en favorit.
Hel laxsida
1 hel färsk laxsida
Dill
Citronpeppar
Salt
Kall romsås
2 dl creme fraiche
1 burk rom
1/2-1 röd lök
Citronjuice
Salt och peppar
Ev. liiite majonäs för mer smak
Finhacka röd lök. Blanda ihop alla ingredienser och krydda med salt och peppar. Ställ i kylen medan du gör lax och kokar potatis.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxsidan på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar, salt och en massa dill. Ev. pressa över citron. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och kall romsås. NJUT!
Med den här kombinationen är det inte svårt att äta lax 2-3 gånger i veckan :))
Det här satt fint efter ett intervallpass med Runacademy. Ett jobbigt pass men SÅ härligt efteråt!
Lax med grädde och pesto är ett annat favoritrecept med lax. Det äter jag helst med bönpasta till!