En vegetarisk soppa är en perfekt vardagsmiddag nu på hösten. Ett gott bröd till är givet. Detta bröd gjorde jag igår och det var supergott att doppa!
Linssoppa med morötter och kokosmjölk, 3-4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 riven morot
1 tsk curry
Ca 1 msk riven ingefära (en smaksak hur mycket)
1 förpackning krossade tomater
1 grönsaksbuljong
3 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
Salt, peppar, pressad citron
Hacka lök och fräs tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Riv morot och ingefära. Tillsätt det och curry. Rör om. I med krossade tomater, buljong, kokosmjölk och röda linser. Koka tills linserna är mjuka, ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Ingefära har ju en rätt kraftig smak, minska mängden om du inte är ett jättefan av det, alternativ uteslut det!
Det står curry i instruktionen men inte i ingredienserna.
Det nämns grönsaksbuljong i ingredienserna men inte i instruktionen
Något som blivit sammanblandat?
Jag var nog lite väl snabb när jag skrev ihop receptet haha, nu har jag ändrat så det är rätt! Tack för att du uppmärksammade 🙂