Recept med Anamma vegofärs

Vill du byta ut köttfärsen mot något hälsosammare ibland? Då vill jag ge ett tips på Anamma vegofärs. Den passar utmärkt i köttfärsås, till tacos eller andra recept där köttfärs vanligtvis är en bas. Den behöver kryddning tycker jag, tacokrydda är min favorit. Som det mesta är det en vanesak att exempelvis byta ut köttfärsen i tacos, men jag tycker det är värt att prova.Anamma vegofärs

Förutom i tacos brukar jag äta den tillsammans med bulgur/ris/matvete/quinoa och blanda i gröna ärtor, kikärtor, majs, lök osv. Det kanske inte låter så gott? Men det är faktiskt en god blandning. Prova! I brist på fantasi är det en perfekt vardagsmiddag om du har ont om tid.

Vegofärs med matvete och grönsaker

Matvete
Vegofärs
Tacokrydda
Gröna ärtor
Majs

Koka matvete (eller ris/bulgur/quinoa). Stek köttfärsen på ganska hög värme några minuter, det går snabbt. Häll i tacokrydda (ganska mycket, smaka av tills du är nöjd) och rör om. Rör ner matvete, ärtor och majs i färsen. Så enkel och snabb kan din middag vara. Som sagt kan du blanda i bönor, lök, broccoli, paprika eller andra grönsaker. Röd paprika hade passat i min skål för att få ännu mer färg.

Anamma vegofärs

Anamma vegofärsSom du ser på förpackningen är Anamma vegofärs vegansk, och rik på protein från soja.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.