Vill du byta ut köttfärsen mot något hälsosammare ibland? Då vill jag ge ett tips på Anamma vegofärs. Den passar utmärkt i köttfärsås, till tacos eller andra recept där köttfärs vanligtvis är en bas. Den behöver kryddning tycker jag, tacokrydda är min favorit. Som det mesta är det en vanesak att exempelvis byta ut köttfärsen i tacos, men jag tycker det är värt att prova.
Förutom i tacos brukar jag äta den tillsammans med bulgur/ris/matvete/quinoa och blanda i gröna ärtor, kikärtor, majs, lök osv. Det kanske inte låter så gott? Men det är faktiskt en god blandning. Prova! I brist på fantasi är det en perfekt vardagsmiddag om du har ont om tid.
Vegofärs med matvete och grönsaker
Matvete
Vegofärs
Tacokrydda
Gröna ärtor
Majs
Koka matvete (eller ris/bulgur/quinoa). Stek köttfärsen på ganska hög värme några minuter, det går snabbt. Häll i tacokrydda (ganska mycket, smaka av tills du är nöjd) och rör om. Rör ner matvete, ärtor och majs i färsen. Så enkel och snabb kan din middag vara. Som sagt kan du blanda i bönor, lök, broccoli, paprika eller andra grönsaker. Röd paprika hade passat i min skål för att få ännu mer färg.
Som du ser på förpackningen är Anamma vegofärs vegansk, och rik på protein från soja.