Rawfoodcake med choklad och hallon

rawfoodcake med choklad och hallon
Vill du bjuda på något gott till kaffet har jag här ett tips på en enkel men trevlig rawfoodcake!

Rawfoodcake

Botten
10 dadlar
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
En skvätt vatten

Chokladkräm
1 msk kokosolja
1 msk agave sirap
2msk kakao

Mixa ihop ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut botten på en tallrik eller en form.  Jag tog bara ett fat, degen är så pass fast så det är inga problem. Blanda ihop ingredienserna till chokladkrämen och värm i micron (ca 20 sekunder bara) så att kokosoljan smälter och det blir en kräm. Smeta ut över botten. Smaka av chokladkrämen så du blir nöjd, mängden kakao beror lite på hur mastig smak du vill ha. Ställ in i kylen eller frysen så att chokladkrämen blir lite fastare. Jag garnerade med hallon och kokos.

Servera gärna med en klick grädde, kvarg, glass eller liknande. Varför inte hallongrädde?

Inte svårare än så. Nästa gång ska jag prova göra någon annan fyllning som inte är choklad. Någon fruktig smak kanske. Det är alltid kul att ha lite olika varianter att välja mellan.

Det jag gillar med rawfood är att det ofta är ganska mastigt och mättande vilket gör att man inte vill trycka i sig hur mycket som helst. En perfekt gobit till kaffet eller för att stilla sötsuget.

rawfoodcake med choklad och hallon

rawfoodcake med choklad och hallon

rawfoodcake med choklad och hallon

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.