En couscous sallad med stekt lax blev kvällens middag. Det passade superbra tillsammans! Olika matiga sallader är så otroligt gott på sommaren. Jag är så peppad på att prova en massa olika!
Couscous sallad, ca 5 portioner
5 dl couscous
1 grönsaksbuljong
5 dl turkisk yoghurt
1/5-1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Gurka
Tomat
Paprika
Salladskrydda
Koka couscous med grönsaksbuljongen. Låt svalna. Finhacka lök och grönsaker. Blanda yoghurten med couscousen. Tillsätt resten. Smaka av med salladskrydda.
För mig är salladskryddan viktig då den ger en så god smak. Grönsakerna går såklart att variera efter tycke och smak, jag hade nog lagt till ruccula eller någon annan sallad.
Laxen kryddade vi med citronpeppar, dill och citronjuice (vi hade ingen citron hemma). Stek några minuter på varje sida. Fort är det gjort!


Ett liv i balans