Chokladhjärtan med chokladtäcke

Chokladhjärtan med chokladtäckeHär kommer ett enkelt och gott fika till helgen, eller varför inte som efterrätt – chokladhjärtan med chokladtäcke. Jag gjorde de till efterrätt igår på alla hjärtans dag. Tips är att använda pepparkaksformar för att få dem jämna och fina. Jag hade inte det utan tog en kniv och försökte forma så jämna hjärtan som möjligt. De ser rätt jämna ut men de blir inte så släta i kanterna och alla är i olika storlekar. Samtidigt är det lite charmigt när de inte är perfekta.

Chokladhjärtan med chokladtäcke

1 sats chokladbollsmet
200 g valfri choklad
Ev. pepparkaksformar
Florsocker eller annan topping

Gör en chokladbollsmet. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper (så tjock du vill ha). Låt stelna i kylen. Tryck ut hjärtan eller den formen du vill ha. Låt stelna en stund till i kylen. Jag smälte marabouchoklad i ett vattenbad och la ner ett hjärta i taget och försökte täcka med choklad. Det svåra var att dem blev varma och mjuka = svårare att doppa i choklad = inte lika fina. De sista hällde jag bara choklad på översta sidan för att slippa kladd. Du kommer säkert på ett smidigare sätt att göra det på haha.

Eller så gör du vanliga runda chokladbollar som du doppar i chokladen, det funkar lika bra. Varför inte toppa med kokos, nötter, strössel eller något annat gott?

Chokladhjärtan med chokladtäcke

Chokladhjärtan med chokladtäcke

Rödbets- och chévresalladVi gjorde vår favoritsallad som alla hjärtans dag middag – rödbets- och chévresallad. Det behöver inte vara så komplicerat.

Rödbets- och chévresallad

Rödbets- och chévresallad

Hoppas du hade en fin torsdag och alla hjärtans dag, och att du får en fin fredag och helg!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Ett liv i balans