3 tankar om livet – kontraster, vardag, klyftan mellan rik och fattig

Lika fantastiskt som det är att resa och besöka nya platser är det att komma hem till mitt. Att få vakna i min lägenhet, dricka svenskt kaffe och äta smoothie eller gröt till frukost. Jag gillar att se det härliga i båda delarna. Kontrasterna från att äta några dagar i rad till att komma hem och göra matlådor.

Jag funderar väldigt mycket. Första morgonen i Paris åkte vi buss. Jag kunde inte låta bli att titta på alla olika människor och undra över deras vardag. De flesta var säkert på väg till jobbet. Vad jobbar de med? Vad äter de till frukost? Hur ser det ut hemma hos dem? Vad gör dem en vardagskväll efter jobbet? Mest troligt skiljer det sig inte så mycket från ditt och mitt.

Klyftan mellan rik och fattig. Det går inte att undgå hur mycket det skiljer sig i storstäder. Det är mycket lyx och som turist ser man mest det fantastiska i den staden. Men bakom det finns de allra fattigaste. Någon gata från vårt hotell bodde en man mitt på gångbanan på en madrass. Det är bara ett exempel. Jag vet att det finns överallt men det blir så nära när man går förbi där två gånger om dagen, och sedan går in i en shoppinggalleria eller betalar för att titta på olika byggnader.

Var tacksam och uppskatta det du har.

3 tankar om livet

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras